XXXVIII Aniversari de la mort de Monsenyor Romero.

El dissabte passat feia 38 anys de la mort de Monsenyor Romero, arquebisbe  de San Salvador, assassinat d’un tret al cor per un franctirador dels esquadrons de la mort mentre celebrava missa en la capella de l’Hospital La Divina Providència en la colònia Miramonte de San Salvador.

El GRUP SOLIDARITAT OSCAR ROMERO DE TERRASSA, va celebrar a la Parròquia de Sant Llorenç de Terrassa, recordant aquest sacerdot, que durant els desordres que van portar a la guerra civil de El Salvador, a l’any 1979, es va convertir en “la veu dels sense veu” i en el “pastor del remat que Déu li havia confiat, per la seva dura defensa dels drets dels pobres i marginats.

En la seva última Eucaristia Monsenyor Romero va pronunciar aquestes paraules:

“Yo quisiera hacer un llamamiento, de manera especial, a los Hombres del ejército. Hermanos, son de nuestro mismo pueble. Matan a sus mismos hermanos campesinos. Y ante una orden de matar que dé un hombre, debe prevalecer la ley de Dios que dice: “No matar…”

Ningún soldado está obligado a obedecer una orden contra la Ley de Dios… Una ley inmoral, nadie tiene que cumplirla…

De fet, tota la seva vida la va dedicar a defensar els pobres camperols que no sortien de la misèria en front dels terratinents, son moltes les reflexions i llegats morals que ens ha deixat, com aquest:

¡Que hermoso será el día en que una sociedad nueva, en vez de almacenar y guardar egoístamente, se reparta, se comparta y se divida y se alegren todos, porque todos nos sentimos hijos del mismo Dios!
¿Qué otra cosa quiere la palabra de Dios en este ambiente salvadoreño sino la convención de todos para que nos sintamos hermanos?

 El seus records,  escrits… i el testimoni del seu pas  a la terra, és una llegat cristià que sempre interpel·larà i animarà a crear un món millor.