Una trobada per viure l’Advent en família

adventclaretians(Claretians) Com cada any, la Casa d’Espiritualitat Claret de Vic inicia el curs de trobades familiars amb la d’Advent. Enguany, aquesta primera trobada tindrà lloc el cap de setmana del 30 de novembre i 1 de desembre, i estarà ambientada en el món del ferrocarril. Durant aquests dos dies una colla de famílies i adults es troben a Vic, per fer realitat una intensa experiència de fe entorn a la celebració joiosa de l’Advent.

Aquestes trobades estan organitzades per famílies que des de l’any 2004 hi participen. Es pretén que siguin espais de reflexió oberts entre persones que comparteixen les mateixes inquietuds, i adequats a les realitats i necessitats familiars d’avui dia. Contemplen dinàmiques adreçades especialment als infants, perquè comparteixin experiències, i a poc a poc vagin aprofundint en la figura de Crist.

És una bona opció per a totes aquelles famílies que volen destinar un temps específic a la formació cristiana i en valors dels seus fills, però que a vegades no troben l’espai o el temps necessari per fer realitat aquesta tasca. En aquest sentit les trobades familiars que coincideixen amb els temps forts del calendari cristià (Advent, Quaresma i Pasqua), ofereixen aquests moments de reflexió i pregària, viscuts en família i amb altres famílies, on petits i grans, aprenen junts.

Tal i com comenta Roser Ferrer, mare d’una de les famílies organitzadores dels recessos; «Aquestes trobades tenen una triple finalitat: primerament la de transmetre d’una forma càlida i alegre el missatge cristià als més petits i fer-los interiorment créixer en la fe; també la de l’aprofundiment personal i comunitari de la vivència dels adults durant els dies del recés, creant un ambient de germanor molt estret en les estones de reflexió especialment pensades per als més grans; i finalment experimentar tots plegats, infants i adults, una vivència d’Església, la d’una comunitat viva que viu la fe de forma intensa i joiosa».

 

Font.  CatalunyaReligio.cat

Añadir un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.