Un arquebisbe demana una manifestació com la de París a Nigèria

nigria_violnciaEl president de la Conferència Episcopal de Nigèria, Ignacio Ayau Kaigama, demana que, com a París, es realitzi una «gran manifestació d’unitat nacional» contra el grup jihadista Boko Haram, «per dir no a la violència i trobar una solució als problemes que afecten el país». L’arquebisbe considera que s’han de superar les desavinences «polítiques, ètniques i religioses» per tal d’aconseguir tornar a instaurar la pau i agraeix als líders religiosos musulmans que condemnin «les accions terribles» de la milícia.

Redacció2, 12 gener 15

Davant la nova estratègia de Boko Haram d’usar infants innocents com a bombes humanes, Kaigama considera que és una pràctica «aberrant i inimaginable» i alerta que actualment centenars de nens i nenes estan essent instruïts en diferents països de l’Àfrica per convertir-se en màquines de matar. «Aquestes nenes han estat adoctrinades perquè creguin que fent aquestes accions aniran al cel», assegura en referència als recents atemptats perpetrats per tres nenes que es van immolar entre la multitud causant la mort d’un total de 27 persones.

Respecte a l’islam, el màxim responsable de la Conferència Episcopal ho té clar: «La gran majoria de musulmans nigerians són bona gent. Boko Haran, en canvi, és un moviment sectari. Estic molt content amb el fet que alguns religiosos provinents de la comunitat musulmana s’estiguin distanciant del grup terrorista i hagin condemnat les seves accions terribles dient que són contràries a l’ensenyament islàmic».

Boko Haram, el nom del qual vol dir «l’educació occidental està prohibida, sosté que les nenes no han d’anar a l’escola i que els infants només han de rebre una educació islàmica. Els seus atacs van dirigits, principalment, contra persones de religió cristiana.

 

Fonf: La Flama info