Tradicional sortida de primavera, de la gent de Fràter Barcelona. 10-04-2016

0000Enguany la visita escollida va ser: “El museu  del Ferrocarril”,  a Vilanova i la Geltrú. El dia  de l’esdeveniment el 10 d’abril, una jornada  d’alternances climatològiques,  boira suau, gairebé ploranera, airet que recordava l’hivern, i després de dinar un solet que  ens acaronava a tots;  la mar ens oferí  varis paisatges, tots preciosos, d’acord a les variacions del temps. Un excel·lent marc físic i urbà de l’anomenada “Habana xica” en record als vincles d’unió,  en segles passats, entre  els “indianos“ i els vilanovins.

El Museu, retrat vivent de la humanitat a cavall dels segles XIX, XX, XXI, les vies  fèrries han estat l’estel d’il·lusions, industria, guerra,  pau, comunicació, fe, vida i treball d’homes i dones que han fet història.

La col·lecció del museu és considerada com una de les col·leccions tècniques més importants a nivell internacional. La col·lecció està formada per de més de seixanta vehicles de totes les èpoques, tecnologies i països. Destaquen 28 locomotores de vapor que daten de finals del segle XIX, fins i tot la més antiga d’Espanya i la darrera que va estar en funcionament. També hi ha cotxes de viatgers, màquines dièsel o elèctriques i altres vehicles curiosos. Es tracta d’una de les col·leccions més importants d’Europa. També hi ha un Bogie que va ser d’uns cotxes americans tipus HARLAN.  Altres elements rellevants de la col·lecció són una taula d’enclavaments i un pont de senyals originaris de l’Estació de França.

L’espai Segle XXI explica tot els temes relacionats amb les noves tecnologies aplicades al món ferroviari, amb especial atenció a l’Alta Velocitat.

Completen el Museu, exposicions de fotografies, murals, l’espai Gumà, i reproduccions del mobiliari ferroviari. Es pot veure un vídeo de 30 minuts amb tota la història del ferrocarril.

Un dinar pic-nic compartit per tots, amb una sorpresa agradable la visita d’un nou amic de Fràter, en Pier Baurier París, que acompanyat de la seva família, ens va saludar amb tota la tendresa del seus dos mesos de vida.

A mitja tarda l’autocar ens va tornar a casa, contents d’haver passat un dia rodó, gràcies al bon humor de tots, i al recolzament d’amics de la Fràter Festiva i l’acollida  de Vilanova i la Geltrú.