Sortida de Primavera de Fràter Barcelona – Destinació: La Fageda (Olot)

DSCN4183Dia 27.04.14

La primavera és l’estació de plantar i sembrar, de nova creixença i de començaments nous. És un temps de vitalitat i frescor. Totes aquestes circumstàncies  les vàrem gaudir els fraterns de Barcelona que ens apuntàrem a l’excursió.

El Barcelonès, els dos Vallès, el Bages, Osona, la Plana de Vic i la Garrotxa totes les comarques ens oferiren paisatges molt bonics identificatius de l’esclat primaveral.

El trajecte era llarg l’autocar adaptat ens recollí en tres punts: Barcelona, Sabadell i Terrassa, la bona harmonia i la joia de tots el feren el camí curt.

El tram de la Fageda d’en Jordà, fins arribar a la Cooperativa, un oasi de tranquil·litat i frescor, paratge únic, un regal de la mare natura, és una de les principals reserves  del Parc Natural de la zona volcànica de la Garrotxa.

Ja dins del centre ens acollí un jove, en Fran, que ens guià per les instal·lacions al mateix temps que ens comentava tots els detalls.

La fageda és una cooperativa catalana, sense ànim de lucre, que té com a finalitat la integració laboral  de  les persones de la comarca de la Garrotxa que pateixen discapacitat intel·lectual o trastorns mentals severs.

Les activitats productives són principalment agrícoles, una granja de vaques per la producció de llet, la planta d’elaboració de productes làctics, una secció de jardineria, la planta d’elaboració de gelats, el taller de manualitats i l’activitat d’horticultura i conserves.

Com a complement i per millorar la qualitat de vida dels usuaris, hi ha un servei de Teràpia Ocupacional, pisos assistits pels treballadors i activitats de lleure.

En Fran ens feu palès el grau de germanor que hi ha entre tots els treballadors de La Fageda, i l’interès  especial de la direcció en fer, cada dia,  la vida dels malalts mentals més integrada a la societat.

Després de la visita de les instal·lacions, el conreu i les vaques, veiérem un vídeo de tot el procés  productiu. Per acabar la degustació de iogurt, va ser l’aperitiu del dinar, tipus picnic, que férem allà mateix.

Després d’una sobre taula amb tertúlia i secció fotogràfica incloses tornàrem cap a casa contents d’haver gaudit d’un dia d’esplai complert i d’haver conegut una obra d’un valor moral incalculable.

Només queda agrair als col·laboradors, a en Fran i a la noia de recepció de La Fageda i a la Fraternitat festiva  per la seva amabilitat i generositat.

 

PREMER SOBRE L'IMATGE PER ANAR AL ALBUM DE FOTOS
PREMER SOBRE L’IMATGE PER ANAR AL ALBUM DE FOTOS

 

Un comentario

Añadir un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.