Si Santa Teresa de Jesús agafés el metro

product_thumb(Jordi Llisterri –CR) Ara que està de moda explicar que el cardenal Bergoglio viatjava en metro quan era arquebisbe de Buenos Aires, Viqui Molins ja havia imaginat que diria Santa Teresa de Jesús si avui agafés el metro. És un de les imatges del llibre “Si Teresa de Jesús volviera hoy”, que va presentar la setmana passada a la Llibreria Claret amb la també teresiana Cristina Martínez.

Viqui Molins va explicar que després de diversos llibres sobre el món de la marginació, ara volia acostar a la gent la figura de Santa Teresa. Ella mateixa diu que “quan me la feien llegir al noviciat no entenia res” i que cal una guia per entrar en el viatge espiritual que ens proposa la mística castellana.

“Potser els teòlegs s’enfadaran una mica amb mi”, va explicar Molins per justificar l’afany divulgador del llibre. Per això, en el llibre la situa Santa Teresa tornant per visitar Barcelona i Viqui Molins l’acompanya pel seu barri del Raval, al metro, o li explica perquè protesten uns manifestant que es creuen pel carrer. “Estos si que daban voces como me hubiera gustado a mi”, exclama la santa en el llibre. “Si Teresa de Jesús volviera hoy” també actualitza el relat de Santa Teresa al voltant de l’hort o del castell, amb paral·lelismes més comprensibles avui com l’ecologia o l’habitatge.

Malgrat aquestes llicencies, el llibre manté la literalitat dels textos de Teresa de Jesús, per convidar a la lectura completa de l’obra de la santa. Segons Molins -dona d’acció- l’experiència espiritual és fonamental per la credibilitat del cristianisme avui: “Ningú se’n riu de tu quan parles de la teva experiència de Déu. Estic convençuda que avui és la única experiència que es pot entendre”.

En la mateixa línia, Cristina Martínez, que actualment forma part del govern general de Roma de les Teresianes, va dir que “quan s’explica, Santa Teresa agrada a tothom, la gent se n’enamora”. “La Victòria Molins ens comunica un gran missatge: la mística està a l’abast de tothom”, va dir. Per Martínez, aquests mística “anat pel carrer” sintonitza plenament amb els missatges que està donant el papa Francesc en el seu inici de pontificat.

A la presentació, entre altres, hi van assistir el president Joan Rigol, i president de la Unió de Religiosos Màxim Muñoz.

catalunya-religio

Añadir un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.