Sant Joan de Déu obre un nou alberg per a persones sense llar

566

L’Orde Hospitalari de Sant Joan de Déu província d’Aragó-Sant Rafael, a través de Sant Joan de Déu Serveis Socials Barcelona, posa en marxa el seu segon centre per a persones sense llar a la Ciutat Comtal.

Es tracta d’un recurs residencial per a 60 persones al barri de Sarrià, amb places per a homes, dones i famílies desallotjades sense fills.

Després de la inauguració, ara fa un any, del nou centre residencial per a persones sense llar al barri barceloní del Poble-sec, Sant Joan de Déu Serveis Socials-Barcelona amplia instal•lacions amb un nou centre. L’edifici, de la Congregació del Sagrat Cor, ha estat llogat a l’Orde Hospitalari per afrontar la realitat social actual, en la qual s’han incrementat les persones sense llar.

Segons ha explicat el Dr. Joan Uribe , director de Sant Joan de Déu Serveis Socials-Barcelona, “reforcem un model d’intervenció i de treball social enfocat a aconseguir treure de la situació d’exclusió el màxim nombre de persones possibles perquè puguin restablir la seva autonomia en l’àmbit social”.

Desnonats

Els usuaris d’aquest nou centre arribaran derivats dels serveis d’atenció bàsics de l’Ajuntament de Barcelona i dels serveis especialitzats en persones sense llar. També podran accedir-hi parelles o persones individuals que es trobin en una fase transitòria de sense llar després d’un desnonament.

El nou centre ocupa uns 2.500 metres quadrats. Té habitacions individuals amb llum natural, espais polivalents i zona de jardí, a més d’una bona connexió amb el transport públic al centre de la ciutat.

Aquest segon centre ha suposat la contractació de 15 persones, que se sumen a l’equip de treballadors socials, integradors, educadors socials, germans i pastoral d’administració i acció de Sant Joan de Déu Serveis Socials de Barcelona.

Sant Joan de Déu Serveis Socials-Barcelona atén diàriament 180 persones i ofereix recursos residencials a 144 més. També gestiona pisos per a la inclusió, ofereix suport en la recerca de treball, gestiona PIRMISi es dedica a la recerca en l’àmbit de l’exclusió social.

Ashampoo_Snap_2013.05.05_11h05m07s_002_

 

Añadir un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.