Sal d’aliança i bon gust de viure

Taltavull-Sal-d’aliança-i-bon-gust-de-viure-300x300Enguany, celebrant l’Any de la Fe i fixant-nos en el seguiment de Jesús, hem sentit moltes vegades que «no podem deixar que la sal es torni insípida i la llum romangui oculta», i se’ns diu que «hem de descobrir novament el gust d’alimentar-nos amb la Paraula de Déu, transmesa fidelment per l’Església, i el Pa de la vida, ofert com a nodriment per a tots els qui són els seus deixebles». Més que un comentari, he pensat que avui la resposta podria ser una pregària compartida, un diàleg directe amb Jesús.

«Cap a tu, Jesús, dirigim la mirada i el cor, el caminar i el desig, el ser i l’actuar, tots els qui sabem que ens has cridat a ser apòstols, avui. Cap a tu, Jesús, orientem la resposta a la teva proposta.

Ens demanes ser-hi, estar presents allà on som. Ens demanes fugir de la temptació de l’aïllament voluntari, que ens obligaria a no voler-te descobrir enmig nostre.

Allunya de nosaltres, Senyor, tota prevenció, tot prejudici, que ens impediria acollir lliurement el teu Evangeli, que és sal d’aliança i bon gust per al viure. Jesús, mira’ns amb amor, perquè entenguem com Déu Pare ens mira a nosaltres i aprenguem a mirar també així nosaltres.

Coneixes els nostres febles compromisos: sovint no passen de temorenques decisions o de ser reduïdes i disperses activitats.

Ens vols com la sal, portadors d’energia, la del teu Esperit, portadors d’aliança, unificadors enmig de les diferències, capaços de fondre’s entre les persones que tu estimes, perquè el teu amor s’hi faci present i doni gust estar amb tu.

Fes que es mantingui sempre viva en nosaltres la memòria del teu misteri pasqual, misteri de mort i de vida perquè guanyi la vida, misteri de saber perdre per poder guanyar sempre. Dóna’ns el gust per les coses de Déu, obrint-nos a tots el camí de la màxima benaurança».

Gràcies, amics i amigues, per poder pregar junts! No deixem que la sal es torni insípida ni que la llum romangui oculta. L’Evangeli és per ser anunciat, de paraula i amb fets.

Sebastià Taltavull Anglada

Bisbe auxiliar de Barcelona

Radio Estel

Añadir un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.