Pasqua des de la perifèria: celebrem el triomf de la Vida

37

Viure la Setmana Santa segons Jesús, no només amb les emocions del cor, significa aprendre a sortir de nosaltres mateixos per arribar als altres, per anar cap a la perifèria de l’existència, movent-se els primers cap als nostres germans i germanes, especialment els que estan lluny, els que han estat oblidat, els que estan més necessitats de comprensió, consol i ajuda”.
Aquest és un dels missatges que el papa Francesc donava durant la Setmana Santa. Anar cap als altres, cap a la perifèria. Un papa jesuïta i un papa que també ve de lluny. Per això, aquest any, per desitjar-vos Bona Pasqua, hem demanat un text a un jesuïta català que ha volgut fer aquest camí. Un dels capellans que fan «olor de les ovelles».
Pau Vidal fa uns anys va estar a Libèria i després d’una etapa d’ampliació d’estudis a Barcelona i Berkeley i de ser ordenat sacerdot, aquest curs ha iniciat una nova etapa a Kenya amb el JRS (Jesuit Refugee Service) al camp de refugiats de Kakuma. Des d’allà, Pau Vidal ens escriu per felicitar la Pasqua a totes els lectors de CatalunyaReligió.cat.

Celebrem el triomf de la Vida

(Pau Vidal) Al camp de refugiats de Kakuma -al nord oest de Kènia- on hi porto mig any, la violència, dolor, patiment i mort són certament el pa de cada dia. Aquí malviuen 110.000 persones de més de dotze nacionalitats, en una regió semi-desèrtica molt inhòspita. Molts fugen de la guerra i els conflictes armats.
A voltes aquí costa reconèixer-hi la presència del Senyor. A voltes un acaba esgotat davant tants testimonis de dolor acumulat. Molts vespres surt un lament des del fons del cor: “Fins quan Senyor la teva gent haurà de viure prostrada i lluny de les seves terres? On ets Senyor?”
I malgrat tot, la vida s’obre pas. Els refugiats s’entesten a viure aquest exili no només com un temps de dolor i mort sinó també com un temps de joia i sentit. El record de la vida de Jesús de Nazaret omple d’alegria molts cors.
Els pobres de solemnitat són els qui mantenen l’esperança contra tota esperança, els qui viuen com els lliris del camp, els qui encarnen les benaurances. Els pobres i exiliats són paradoxalment els portadors de la bona nova del ressuscitat, del Déu que vol que visquem, i visquem plenament.
Bona Pasqua!
Pau Vidal és jesuïta. La seva presència a Kakuma es pot seguir a http://enpau.blogspot.com/
Via:  http://www.catalunyareligio.cat/

Añadir un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.