NADAL A FRÀTER BARCELONA

Barcelona 15 desembre de 2020

A l’esplanada davant la Parròquia de Sant Esteve anàvem arribant, és aquest moment, especialment entranyable,  en el mon fratern no sempre tenim possibilitats  de mobilitat, tenim, si, els contactes personals i també informàtics, que ens mantenen units tot l’any, som una gran família, que en aquest dia tots fem un esforç per ser-hi, perquè ser-hi vol dir  unes hores d’alegria i convivència per carregar bateries,  tots junts, per més endavant. Petons, abraçades i rialles.

Visitem el gran pessebre de la Parròquia, quina obra d’art, història viva, cada any s’incorporen figures noves, aquest any: una dona que ve de buscar aigua, un forn de pa i un galliner.

L’Eucaristia el moment d’estar prop de Jesús, en la pregària i en la comunió, hem recordat en Joan Teixidor, que molts anys ens va acompanyar fent de xofer voluntari de la furgoneta, i ajudant-nos en les trobades en  tot allò que calia. El senyor rector Mn. Emiliano, com cada any, ens acollí amb molt d’estima.

I després la Festa!, en els locals parroquials, primer cançons i històries nadalenques, en Ferran, la Vicenta, la Janina i la família Baurier Paris ens ho feren passar bé, tot  esperant el moment de dinar: uns saborosos  macarrons i  bacallà, tot excel·lent, acabant amb pastis gelat, torrons i cafè.

Mentre preníem el cafè arribà el Pare Noël, acompanyat de dos ajudants amb una bossa plena de regals, per tothom.

Més tard, començaren les actuacions:

El MAG va presentar uns trucs molt bons, va fer participar a algunes persones del públic, i des de la tarima van col·laborar a fer-ho  més interesant. Els que estàvem d’espectadors impossible veure com es podia fer. Per exemple un quadern de pagines amb dibuixos sense pintar, només tocant a fora la portada amb llapis de colors sortien tots pintats. Un altre truc era mitjançant cartes Tot això i molts jocs màgics més, ens varen fer somriure a tots i passar una tarda molt divertida.

Un concert de Gospel, molt apropiat per aquestes festes nadalenques. Un cor exquisit varen completar la jornada amb cançons i música molt excelsa, la majoria d’obres en anglès.

L’hora dels adeus, arreveures, petons, abraçades i desitjos d’un bon 2020 tancà les portes d’una bona diada de Nadal.