La Fundació Joan XXIII reivindica la integració laboral de les persones amb discapacitat

discapacitatLa Fundació Joan XXIII ha presentat «Tenim molt a donar», una iniciativa que reivindica la integració laboral i social de les persones amb discapacitat. El dia escollit per fer-ho ha estat avui, 3 de desembre, jornada en la qual se celebra el Dia Internacional de la Discapacitat. Aquesta fundació funciona gràcies a la col·laboració d’un gran grup de voluntaris que pateixen diferents tipus de discapacitat, en diferents graus. Tots ells, participen duent a terme diàriament diferents activitats, com l’elaboració de regals solidaris o la cura d’un hort ecològic. Amb motiu d’aquest dia, els voluntaris de la Fundació Joan XXIII s’organitzaran en grups per portar la seva ajuda a les persones amb menys recursos.

Redacció, 3 desembre 14

Durant tota la jornada, realitzaran diverses sortides solidàries de diferents vessants. Entre elles, es desplaçaran a una residència d’avis a portar l’esmorzar i fer-los companyia, i organitzaran packs d’aliments per repartir entre les famílies més necessitades.

La Fundació Joan XXIII dóna diàriament a persones en exclusió social 60 menjars que ells mateixos elaboren en el seu càtering amb productes del seu hort ecològic, però serà avui, 3 desembre, la primera vegada que lliurin personalment els productes.

No només ells coneixeran els que ajuden sinó que tots els que ho desitgin podran visitar la seu de la Fundació Joan XXII, dedicada a la cura i a la integració laboral de les persones discapacitades. D’aquesta manera, tothom que vulgui tindrà l’oportunitat de conèixer de prop com se superen dia a dia les persones amb discapacitat.

Visitant:

– Les 7 línies d’empresa que desenvolupen: càtering, hort ecològic, servei de màrqueting directe, d’emmagatzematge i logística, de gestió documental, de manipulats industrials i de regal solidari.

– El pis formatiu: un pis real dins de la fundació on els usuaris aprenen a desenvolupar se en una casa a través de la supervisió de monitors qualificats.

– El taller d’imatge personal.

– El grup de teatre La Rueca.

– El programa de ràdio que emeten des d’allà per EFE Ràdio.

– La sala d’estimulació sensorial, destinada al tractament dels casos més severs

– El Taller de Musicoteràpia i Canoterapia.

– L’Escola de Pares i Germans.

– L’hort ecològic de la Fundació on cultiven productes que després venen on line a particulars i a empreses. www.lahuertadelafundacion.org

Font_  FLAMA

fundaci_joan_xxiii_seu