LA FRÀTER: JUNTS PODEM!

espelmes-daniversariSovint em preguntava : Per què jo no podia?, Per què no podia fer segons quines coses i anar a segons quins llocs com feien els altres? La meva discapacitat física feia que em sentís diferent. Em preguntava i em preguntava i no trobava la resposta… fins que un dia vaig conèixer la FRÀTER.
De sobte vaig descobrir una altra manera de viure i enfocar la meva vida. De mica en mica ho vaig anar tenint clar: Havia trobat el meu lloc! A partir d’ara ja no diria més allò de : “Per què jo no?” sinó que a partir d’ara diria; “I jo també!”
LA FRÀTER és un moviment cristià fonamentat en el manament nou de “Estimeu-vos els uns als altres com jo us he estimat”. Un dels seus objectius principals és la integració de la persona discapacitada física i sensorial a l’Església i a la Societat. Es el propi discapacitat qui pren el protagonisme de la seva vida i la responsabilitat de fer un món més just.
Vaig conèixer persones que com jo tenien limitacions i discapacitats, fins i tot molts més grosses que les meves, però s’ajudaven i treballaven per aconseguir ser reconeguts com a iguals , sense marginacions ni diferències.
Aquí vaig aprendre que junts podem superar millor les pors i els complexes, que junts podem treballar per trencar i suprimir barreres físiques i mentals. Vaig aprendre que les possibilitats superen les limitacions. Que l’important és l’acolliment i l’amor que posem en les persones. Només el “tu a tu” fa possible l’encontre cap l’altre. Es caminar al seu costat oferint-li el que som i tenim, de vegades amb rialles i de vegades amb plors, però sempre amb il•lusió i esperança, sent testimonis actius i forts malgrat la fragilitat.
El nostre fundador el P. Henri François té una imatge magistral : “Les espelmes no tenen prou en brillar soles, s’apropen a les altres espelmes que s’estaven apagant i les revifen. I les que ja estaven apagades les encenen de nou”
Aquesta és la missió: Acollir, estimar, informar, formar, revifar i potenciar. Junts podem!.
M. Isabel Paredes i Rodríguez

Añadir un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.