La felicitat, Com cercar-la?

L1040169Els dies 18 i 19 de gener de 2014, al Casal de La Salle (Veciana) fraterns de la Zona de Catalunya i les Illes hem participat a un curset de formació, dirigit per la Sra. Ester Busquets, diplomada en infermeria i llicenciada en Filosofia, professora associada de Bioètica, i professora col•laboradora a l’Escola Universitària de S. Joan de Déu
El tema: La Felicitat. Com Cercar-la? Ha estat dividit en tres parts:
I.- La felicitat una gran paraula. Seguint una referència literària de Salvador Espriu “Salvem els mots” cal que salvaguardem el mot felicitat, sovint la publicitat ens crea una felicitat enganyosa, que hem de vèncer amb la nostre llibertat responsable; procurant no caure en malalties lligades a l’interioritat, davant de necessitats imposades; és un simbolisme com si poséssim i traguéssim paraules del diccionari, fa uns anys, per un jove, el cotxe era la màxima aspiració, ara, és el mòbil…. El mot creix quan veiem que la felicitat és el camí contrari a l’individualisme, quan ens apropem a la solidaritat, no d’un dia sinó de tota la vida, quan ens adonem que no és un espectacle, quan ens adonem que no és donar el que sobre, si donar-nos. La felicitat és universal, i les religions i la filosofia ens poden ajudar a torbar-la
II Cine fòrum: Film. “La vida es bella”, després de veure aquesta bona pel•lícula de Benigni hi hagué un fòrum, molt participat, per arribar a unes conclusions:
La felicitat no destrueix la persona. Tots estem cridats a ser una cosa. La felicitat no es compra, no és un model que perjudica a l’altre. La felicitat es treballa, dona plenitud a la persona, et fa estar millor amb els altres, som aquí per fer feliços als altres.

III: La felicitat com cercar-la?
Es passà el fotomuntatge: Vides i Paraules: Un treball amb l’exposició de diferents fonts on brolla la felicitat:.
En l’amor: Jesús li digué: Estima al Senyor, el teu Déu, amb tot el cor, amb tota l’ànima i amb tot el pensament. Aquest manament és el més gran i el primer. El segon li és semblant: Estima als altres com a tu mateix. (Mt.22, 37-39)
En l’alegria: Viviu sempre contents en el Senyor! Ho repeteixo: viviu contents! Que tothom us conegui com a gent de bon tracte. (Fl. 4, 4-5).
En la pau interior: No passeu ànsia per res. Al contrari en qualsevol situació, exposeu a Déu els vostres anhels en l’oració i la súplica, acompanyades d’acció de gràcies. I la pau de Déu, que està per damunt de tot el que podeu pensar, vetllarà, com un sentinella, tota la vostra vida interior en Crist Jesús. (Fl. 4, 6-9)
En la Salut: L’autèntica salut és la capacitat de saber viure sense ella. Miquel Martí i Pol.
En la saviesa: No hi ha saviesa més difícil com la de saber viure bé aquesta vida.
Ens ensenyen a viure quan la vida ja ha passat. Michel Montaigne.
En l’acollida: No podem permetre que ningú que se’ns acosti no se senti després millor i més feliç. Teresa de Calcuta.
En el perdó: I perdona les nostres culpes, així com nosaltres perdonem els nostres deutors. Pare nostre.
En la donació: Fa més feliç donar que rebre. Ac. 20, 36
En la solidaritat:Els homes són rics en la mesura del que donen. El que dóna un gran servei rep una gran recompensa. Elbert Hubbard.
En la coherència: La felicitat és que estiguin en harmonia el que penses, el que dius i el que fas. Mahatma Gandhi.
En la voluntat: El secret de la felicitat no és fer sempre el que un vol, sinó voler sempre el que es fa. Leon Tolstoi.
En l’esperança: Més encara, fins i tot en les tribulacions trobem motiu de gloriar-nos, perquè sabem que la tribulació engendra paciència; la paciència, virtut provada; la virtut provada, esperança. I l’esperança no enganya, perquè Déu, donant-nos l’Esperit Sant, ha vessat el seu amor en els nostres cors. Rm. 5, 4-6

L1040278

 

 

 

 

 

 

 

 

 

WEB   estudi78.com

 

 

Añadir un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *