Jornada Mundial dels Pobres, Sant’Egidio: Missatge de solidaritat que convida a vèncer la indiferència

Aquest diumenge, 19 de novembre, la Comunitat de Sant’Egidio va celebrar a tot el món la primera Jornada Mundial dels Pobres, impulsada pel papa Francesc al final del Jubileu de la Misericòrdia.

Sant Egidi, 20 novembre 17

La Basílica de Sant Just i Pastor de Barcelona es va omplir de commoció per celebrar la Litúrgia Eucarística amb molta gent gran i «amics del carrer». Armand Puig, rector de la basílica, va subratllar el caràcter festiu i familiar de l’assemblea i com «Jesús és amic de tots però especialment dels més pobres». La jornada va acabar amb un dinar que van servir els més joves a ancians i sense sostre. Per Josefina, una dona de 92 anys, va ser un dia molt familiar: «Em trobo com si estigués al menjador de casa».

A Roma Sant’Egidio va participar en la celebració de la basílica de Sant Pere, al dinar que es va celebrar, al costat del Papa, a l’Aula Pau VI i en el menjar que ha preparat al menjador de via Dandolo amb molts dels seus amics sense sostre.

L’esdeveniment s’ha viscut en tots els països en els quals està present la Comunitat: en moltes ciutats europees, a Àfrica, Àsia i Amèrica Llatina, amb ancians, nens de les Escoles de la Pau, menors amb problemes, detinguts, sense sostre, tots ells amics de Sant’Egidio a les perifèries del món.

En un temps en el qual semblen prevaler actituds tancades davant qui té problemes, la Jornada Mundial dels Pobres demostra que és possible, amb l’ajuda de molts, vèncer la indiferència per construir un món més humà i que es pugui viure, on hi hagi lloc per a tothom.

 

font   Flama.info