JOAN MARSÀ (ACS)

Avui a les 8 del matí, després d’una molt llarga malaltia, ens ha deixat en Joan Marsà (acs).

En Joan era una gran persona, infant en situació vulnerable social, va ser valent per surar-ne. Treballador, repartia butà, servidor sense límit, la botella de butà pujava allà on calia, el veïnat de Terrassa ho sap. Espòs fidel, va cuidar a la seva muller Encarna fins a l’últim moment. Vidu, vivia sol; un accident el va deixar amb problemes de mobilitat. Fratern: participava a les trobades de Fràter, dialogant i aportant idees. Feia temps que suportava  la malaltia que l’ha portat a la mort, s’espavilava bé, amb una ajuda mínima de la cuidadora Rosa en les tasques de la llar, fins fa 4  mesos que al seva salut va arribar al límit, ingressat primer a Mutua de Terrassa, per després, quan no hi havia més possibilitats,  passar al Centre Sociosanitari Vallparadís, on ha mort.

D’en Joan ens queden varies herències, una valuosa: la serenitat, davant en mal incurable, esperava la fi del camí llegint, també moments d’oració, i la conversa amb les persones que el visitàvem, discutint, si calia, quan  el seu parer era diferent, i donant la seva visió de tranquil·litat, de la feina feta  i acabada.

Tenia una angoixa, davant la situació actual de confinament, tenia por de morir i ser enterrat sol. Des de lluny, si ens veu, que no ho sabem, veurà que gestionat pels amics (Lola, Conxa,,,, ) el Consiliari de Lourdes, que el visitava  en els últims temps Mn. Jordi Fàbregas, farà un responsori de uns 10 minuts, com es fa a totes les persones que ho demanen. acompanyat de 3 persones properes i, des de casa, les pregàries de la gent de Fràter que el recordem amb amor.

Terrassa, 25 abril 2020