He trencat la guardiola

648He trencat la guardiola

Quina pujada aquest carrer! Deien que hi posarien una escala mecànica, com ho han fet en altres barris. Ja fa anys que ho esperem i mai arriba. Aquest matí tot pujant m’he aturat uns moments a respirar i allí l’he vist: un infant d’uns deu anyets. Assegut a terra amb els braços creuats i les mans tapant-se la cara. M’hi fixo, està plorant. Unes gotes ben gruixudes li rellisquen galtes avall.

Al principi no he aconseguit que em parlés. Algunes vegades em mirava interrogant, com si vingués d’una realitat o un somni molt llunyans.

– Diga’m, si us plau, que et passa? Què no et trobes bé? Vols que cridi als teus pares?

– … He trencat la guardiola!!

– Has trencat la guardiola?

– … Era un regal del meu avi i cada setmana hi posava algun euro.

– I com és que l’has trencada?

– Volia donar els diners a la senyora Pilar…

– I qui és la senyora Pilar?

En aquests moments ha vingut una noia que sense dubte era la seva germana gran. L’ha agafat, i amb paciència i un mocador li ha eixugat les llàgrimes. Diu:

– Saps que ha passat? Avui han desnonat de casa seva a la senyora Pilar, una veïna nostra. Primer li van tallar la llum, després l’aigua i avui l’han tret de casa. El meu germà li volia donar el que tenia a la guardiola, però amb els crits, la gent, les presses, els euros han anat per terra, i quan hem recollit uns quants, ella ja havia marxat.

També jo he hagut de fer un esforç per no plorar.

PER MEDITAR.

!.- Una mirada al nen. Què em suggereix? Com el veu el Senyor? Puc aprendre d’ell ?

2.- Una mirada a la senyora Pilar. Com puc imaginar una situació com aquesta?  Si em passés a mi què sentiria?  Puc fer alguna cosa per les persones desnonades o en risc de ser-ho?

3.- Una mirada als responsables  que detecten el poder.  Quines penso que són les seves prioritats?  Quin el seu futur segons Isaïes?

Isaïes 5, 8-9 Ai dels qui, a costa dels veïns, engrandeixen les cases i els camps! Aviat no quedarà lloc per a ningú, habitareu sols en el país. Escolteu què m’assegura el Senyor de l’univers: «Totes aquestes cases grans i boniques es tornaran una ruïna; ningú no habitarà aquests palaus.

Pregària per a uns i altres. Què ens cal canviar a tots plegats?

Jesús Renau sj

 

font:  Pregaria.cat

Añadir un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.