FRÀTER ZONA CATALUNYA I LES ILLES Trobada lúdico – formativa 2018

16 17 de juny 2018

«Els indrets Ignasians» MANRESA

Més de Seixanta fraterns de tot Catalunya hi participàrem, aconseguiren que fos participativa, entranyable, diversa i heroica. Acollits a l’Hostatgeria de la Cova de Sant Ignasi de Manresa passàrem 2 dies Excellents.

Bloc Ignàsia

El Pare Lluís Magriñà  ENS dona la Benvinguda, comenta punts importants del país d’Iñigo Lopez de Loiola paper Bages, llur Transformació vital durante su estada a una de les balmes, que el Riu Cardener formava al su pas per Manresa, AQUESTA Cova va ser la llar d ‘ l’Ignasi, on és dedica a l’meditació ia la vida contemplativa, corria l’any 1522, la Mediterrània estava en conflicte entre musulmansi i cristians, l’Església en crisi Fins desembocar a la Reforma protestant, Circumstàncies que transformaren el jove Basc, que Deixa su vida militar i emprengué una vida de Pelegrinatge cap a Terra Santa, Cercant 01:00 pau interior que no tenia; en solitud i en oració és transforma en un portador de l’Bé espiritual. En AQUESTA cova también va Escriure els «Exercicis Espirituals» que a l’Llarg dels anys s’han SERVIT per forjar homes i dons de pau.

Ruta Ignasiana a Manresa

Un cop refrescada la memòria en tot el que és i representa la revolució ignasiana, dedicàrem quatre hores a descobrir els petjades del sant a Manresa, lluitàrem amb els caràcterístiques urbanístiques de Manresa i els Dificultats físiques de nostres grup, després de dir la ruta ENS podien donar el títol de pelegrins del camí Ignàsia: l’Hospital de Santa Llúcia, al Pou de la Gallina, Can Canyelles, Capella de Sant Ignasi malalt, Plaça de Sant Domènec, Museu Comarcal de Manresa …. Acabàrem a la Basílica de Santa Maria de la Seu, un imponent construcció començada a l’any 1328. a l’Sortir a l’esplanada, Molt cansats de pujades i baixades, 1 berenar de luxe: coca, xocolata i Begudes ENS reanima paper darrer ESFORÇ de tornar a l’hostatgeria a sopar i passar la nit.

Celler El Molí -Collbaix

El diumenge visitàrem el celler El Molí -Collbaix, empresa agrícola on cultiven a els Seus ceps a Dues finques al cor de Catalunya, a la comarca del Bages. L’1, de la qual en prenen el nom, és la finca El Molí, situada en un paratge enfront de la serra de Montserrat i ALS peus del turó de Collbaix; l’Altre és als Plans de la Casa Nova, a Monistrolet de Rajadell.

En aquestes Dues finques del Pla de Bages hi cultivem ecològicament vinya i oliveres per elaborar vins i olis de primera calidad RESPECTANT AIXÍ l’entorn natural on ENS troben.

El Sr. Josep Maria Claret del Molí recalca que estàven abonats a la producció ecològica, ELLS tinença una gamma de vins Especialment nets. La finca és totalment autosuficient, ecològica i biodinàmica amb 16 ha de vinyes i 7 ha d’oliveres i amb 1 petit jardí botànic amb 1 mostra de Totes els varietats autoritzades per la Denominació d’Origen. Tinència una sala amb Diferents tipo de pots on és olla aprendre Molt Sobre la influència de la fusta en la criança dels vins i amb l’anfora i también amb vidre

Una visita i uns Coneixements Molt interessants, al final también varem ser convidats a degustar uns quants vins del celler.

L’Eucaristia

L’Eucaristia, compartida per tothom, d’acció de Gràcies per 1 cap de setmana ple de germanor i Vivències, per un curs Fent Camí en fraternitat i per Demanar 1 bon estiu i força paper Proper curs. És feu 1 SENTIT homenatge i record per a Joan Costa, Membre de l’Equip de Zona, que ENS va Deixar fa poc, de FET, ell va col·laborar en la preparació de la trobada, la Montse Manresa, va llegir 1 Escrit d’en Joan, Tot 1 testament de vida cristiana, si voleu Conèixer AQUEST document aquí trobareu l’enllaç. El trobareu aquí

Un arreveure SENTIT i esperançat va cloure la jornada lúdica formativa 2018.