FRÀTER: TROBADA LÚDICO-FORMATIVA A MANRESA

DSCN2091Mig centenar de fraterns de la Zona ens aplegàrem per viure la jornada, que  l’Equip  de Zona prepara, amb el propòsit  de conèixer la cultura  i la història del nostre país.

Enguany la ciutat mil·lenària de Manresa va ser el nostre destí.

Una bona acollida a la Plaça de la Reforma, lloc de concentració.

Primer objectiu:  visitar “La Seu”, el principal monument manresà dissenyat per Berenguer de Montagut, que també projectà la Basílica de  Santa Maria del Mar de Barcelona. De la mà del guia, férem el seguiment per tot el recinte, parant atenció als retaules de Sant Marc, dels  Sants Miquel i Nicolau, i del Sant Esperit; acabàrem en el claustre i el pòrtic. No cal dir que tots gaudírem admirant  l’austeritat i bellesa en la decoració del gòtic català.

La segona estació  va ser al “Carrer del Balç”, una via medieval que formava part del nucli de la ciutat  sorgit a l’entorn del mercat, a la plaça Major, és un magnífic exemple de l’urbanisme medieval. De traçat estret i sinuós, el carrer s’adapta al perfil d’una balcera, amb diferents nivells esglaonats, i discorre sota els porxos que s’aixequen entre casa i casa per tal d’aprofitar  l’espai escàs que hi havia a l’interior de la ciutat murallada. Mirant la part construïda, es poden copsar molt bé, les diferents èpoques, que es conserven, i amb l’ajut d’uns audiovisuals, un es pot  posar a la pell de la gent del poble, dels agrupaments  gremials artesans, dels polític s i del rei Pere III, que durant el seu regnat va passar en tres ocasions per Manresa.

Després un bon passeig per la Manresa moderna i comercial, fins  arribar al restaurant- Café de la Canonge, on ens serviren un bon dinar.

A mitja tarda paladejàrem un granissat, al passeig, alhora que ens anàvem  acomiadant, agraint a la gent de l’Equip de Zona la dedicació que tot l’any ens han ofert.

DSCN2069

Añadir un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.