Fràter Catalunya i les Illes – Trobada Lúdica – Formativa – 17-18 de juny de 2017

El  tercer cap de setmana de juny fraterns arribats de tot Catalunya participàrem a les jornades, el programa d’aquest anys era adient al temps d’estiu que ja era a prop.

Concentració a l’explanada de l’Aquàrium, moments de joia per la retrobada i el diàleg, per passar en fila índia cap el món dels peixos, una de les meravelles de l’univers al nostre abast, és l’aquari amb temàtica mediterrània més gran del mon, milers i milers d’animals de 450 especies diferents; l’oceànic és la part més gran, té un túnel subaquàtic de 80 metros,  gairebé tocàvem els peixos amb les mans. En una visita així et preguntes: – quina és la mà misteriosa que ha creat tantes criatures marines?, les seves formes, els seus colors, els seus moviments, tanta bellesa… tots tenim  una resposta derivada de la nostra fe, estem segurs que tothom agraeix aquest regal. La visita va durar dues hores, passaren volant, ara bé calia continuar el programa, ens acomiadàrem dels peixos, per anar tot xino-xano, acariciats per un sol que no ens abandonava per la Plaça de l’Odissea per arribar a “El chipirón”, on alimentàrem el nostre cos, ens hi esperaven unes tapes boníssimes i una paella molt bona.

La tarda  ens concentràrem davant una golondrina, la tripulació ens aculli molt bé, poc a poc ens hi instal·làrem, les persones que utilitzaven cadires de rodes elèctriques a primera fila, els que podien passar a un dels seients de la planta baixa ho feren i els mes atrevits i amb possibilitats cap el pis de dalt a torrar-se i gairebé escalivar-se. El passeig durà 90 minuts, una delicadesa, l’aire suavitzava la calor, les vistes de tot el port i platges i el Skyline, tot plegat amb el suau va i ve de les onades.

A l’arribada fotografia de grup a la Portal de la Pau, on ens esperava un autocar i dos cotxes particulars per anar fins a la Residencia Marti Codolar, on sopàrem, després  en Francesc Padró ens oferí una sessió de Màgia molt interessant i pernoctarem  per descansar d’un dia ple d’emocions.

El diumenge llevats i pentinats, esmorzàrem, més tard participàrem a l’activitat del dia, una seriosa reflexió sobre el “Canvi Climàtic”, primer passaren 4 vídeos, un amb les darreres declaracions de Donal Trump fent palesa el seu abandonament de l’acord contra el canvi climàtic, el segon reflectint totes les dades científiques que denuncien la degradació de la naturalesa, el tercer mostrant les desgracies d’aquesta degradació i finalment un de positiu que  definia la bellesa de la natura malgrat tot, avisant que està en perill. 4 documentals per entrar en el tema de debat. En Lluís Simón va presenta un resum preciós de l’encíclica feta  pel Papa Francesc “Laudato Si, en una síntesis excel·lent, parteix  del  “Lloat sigueu senyor meu, que cantava Sant Francesc d’Assís, quan ens recordava que la nostra casa de tots és com una germana, amb la qual compartim l’existència, i com una mare bella que ens acull entre els seus braços, per passar al clam d’aquesta germana pel dany que li provoquem a causa de l’us irresponsable i de l’abús dels bens que Déu hi ha posat. En Aquesta encíclica el Papa intenta especialment entrar en diàleg amb tothom a propòsit de la nostra casa de tots.

El diàleg que va generar l’exposició d’en Lluís va ser molt participat i viu, va remoure sentiments i va fer surar petites coses que hem de fer tots, personalment, per arribar a un tot i conservar el bé preuat de la naturalesa.

  • TEXTE RESUMIT  «LAUDATO SI»   aqui
  • Líderes mundiales critican la decisión de Trump de abandonar el Acuerdo de París   aqui
  • Cambio Climatico explicado     aqui
  • Creando conciencia     aqui
  • Mensaje de la Madre Naturaleza   aqui

L’Eucaristia de la diada de Corpus, on presentarem tot el treball del curs, alhora que demanàvem forces per el curs que be, i recordàvem especialment la mort les darreres persones que ens han deixat La Marta Velverde, en Constantino Aparicio i la Júlia Martínrz,

El dinar de cloenda i l’hora dels adéus baixaren el taló de un cap de setmana de vida fraterna