Fràter Barcelona Inauguració de curs

Data 23 d’octubre 2016

Aquest any les activitats d’oci i temps lliure obriren el curs de manera diferent, molt anys ens acollien les Germanes de la Santa Creu a la Plaça Karl Max. Era ja una tradició, aquells jardins  ens esperàvem, ara bé en aquests moments s’estan fent unes obres de remodelació i no era massa adequat anar-hi.

Per això  l’equip diocesà organitzà aquesta trobada començant per l una visita cultural al Museu de la Música.

El Museu de la Música de Barcelona  agrupa una col·lecció d’instruments musicals de tot el món i documents biogràfics, des de les antigues civilitzacions fins a les noves tecnologies del segle XXI. La col·lecció del museu té un total de 2000 instruments, dels quals se n’exposen més de 500, i és considerada com una de les més importants de l’Estat espanyol. El museu comprèn des del vessant històric, de conservació i recerca fins al de la difusió del patrimoni musical de la ciutat.

L’exposició reconstrueix les sèries i processos del món musical, tant de la cultura particular dels diferents pobles representats, com de la història general que conformen. La seva missió és mostrar que els instruments musicals són documents vius del nostre passat, plens de sentit i d’informació sobre el nostre patrimoni musical.

La visita durà més de dues hores, on tots quedàvem bocabadats davant uns instruments impressionants, generalment molts de nosaltres  no els havíem vist mai de tan a prop, i aquesta ocasió  va ser un regal. També era bo veure l’evolució al pas del temps d’un mateix instrument, també les notes informatives dels materials que conformen  cada una de les peces del museu.

Dinàrem als locals de la Parròquia de Sant Esteve, que sempre ens deixant generosament, després de dinar compartirem l’Eucaristia celebrada pel Pare Manel, que com sempre  hi va donar el seu segell senzill, proper, espiritual i fratern.

Un rondallaire molt ben preparat ens va fer riure i al hora pensar, ens convidà a participar a l’escenificació, ficant-nos més en el tema, amb una espurna d’humor, picardia, moralitat….

Un fi de festa molt bo per un dia complert.

https://youtu.be/QHvAsJ707Ng