Frater Barcelona – Inauguració de crus

DSCN5844Activitats d’Oci i lleure

Inauguració de curs

Data 26 d’octubre 2014

Lloc: Casa de les Germanes de la Santa Creu de Barcelona

Un bon grup de fraterns, amb ganes de passar-ho be i alhora fe amitat de la bona,  ens trobarem  a la Plaça de Karl Marx, ex clínica Stauros, i de sempre llar de la congregació de les Germanes de la Santa Creu, l’ordre que pertanyen les fraternes Angelines i Nieves, on sempre ens acullen amb molt d’afecte i generositat.

Després de les salutacions,  signatures  a les postals  per felicitar l’aniversari de la Janina i la recent onomàstica de la Pili Sánchez, entarem a la sala d’actes on es passà la pel·lícula “Prefereixo el Paradís”, per uns problemes de darrera hora, els mitjans tècnics no donaren el so i imatge òptims, malgrat tot gaudirem d’aquest film que ens endinsà en l vida, humanitat  i tendresa de Filippo Neri, anomenat l’Apòstol de Roma,   que havia nascut a Florència el 1515, va viure més de 60 anys a Roma. Mentre tenia lloc el Concili de Trento i començava la Contrareforma, Filippo formava els més joves amb tendresa i ironia, aconseguint que es divertissin cantant i jugant en un lloc que més endavant es convertiria en l’Oratori. Al llarg de la seva vida, Filippo Neri va ser amic de Ignasi de Loiola i del cardenal Carles Borromeo. Però ell, quan se li va preguntar si volia ser nomenat cardenal, sense dilació contestava: «Prefereixo el Paradís». El film dirigit per Giacomo Campiolti, protagonitzat en el paper de Sant Felip Neri per Gigi Proielti, te una gran qualitat de fotografia, exteriors i guió.  Una bona recomanació de la VIcenta Boada

El picnic al jardí,  espectacular, cadascú obrí la seva carmanyola i devorà el contingut, mentre la Pili ens convidava a beures i cafè, tot un luxe.

Havent dinat tots compartirem l’eucaristia celebrada pel nostre consiliari Miquel que ens animà a  estimar  Déu i als germans, al mateix temps,  ja que no es possible estimar Déu i viure d’esquena als seus fills i filles. Una religió que predica l’amor a Déu i s’oblida dels que pateixen és una gran mentida. L’única postura realment humana davant de qualsevol persona que trobem en el nostre camí és estimar-la i cercar el seu bé com voldríem per a nosaltres mateixos. Unes paraules que sembren amor.

A la tarda el grup artístic Azahar del Centro Torrelloveta que conrea el ball sevillà i les castanyoles de concert, ens oferiren un ampli repertori de peces clàssiques, feren vibrar a tots, encomanant alegria i joia.

Al capvespre d’aquest dia, el més llarg de l’any, tancà una gran trobada plena d’amistat i bonhomia.

web