Fi de curs 2014 – 2015 Grups de Formació de Fràter Barcelona

L1050069Fi de curs 2014 – 2015 Grups de Formació de Fràter Barcelona

Lloc: Llar de Fràter

Dia  20 de juny 2015

A la tarda del dia 20  de juny ens aplegàrem una vintena de fraterns, en representació dels tres grups de formació, amb l’objectiu tal com va dir, Mn. Miguel, de valorar el curs passat i començar a dibuixar el vinent.

Un conte de Jorge Bucay analitzant “la felicitat”, va obrir la trobada, una felicitat presentada com un bé preuat que no ens el pot donar cap persona, l’hem de trobar nosaltres perquè el portem dins nostre. Aquesta sentencia, senzilla i complicada alhora, va generar un diàleg participatiu per par de tots.

Després comentàrem els temes tractats durant el curs. Destacarem una reflexió que el Pare François ens va deixar, referent a la forma de donar confiança a les persones: “La Fraternitat no ha de ser una bonica piràmide: si la construïm amb peces engrunadisses s’esfondrarà. Que cal fer perquè això no passi?. Treballar la construcció a la base. Empènyer a persones humils, modestes, ocultes, aïllades perquè contactin amb els seus germans i germanes malalts. Entre ells trobarem responsables, que els hi haurem de dar la joia de ser considerats per nosaltres. La seva primera reacció sempre serà de sorpresa –Confies en mi? Em creus capaç?. Aneu a buscar responsables allà on ningú aniria a buscar-ne, entre la gent humil trobareu riqueses incalculables”.

També “El sofriment i el dolor en el mon” va ser un tema a debat, durant el curs, recordarem unes paraules dels textos de formació que tenen un gran sentit:   “El cristià no es pot quedar indiferent davant un sol segon de dolor en el mon, en la família, en el poble. La unió que té sentit pel cristià és l’amor, doncs bé, la presència del dolor en el món és un incentiu perquè el cristià ompli de sentit la seva existència”.

Compartirem l’Eucaristia d’acció de gràcies, acabarem la primera part amb una oració conjunta de Charles de Foucauld

Un generós berenar – sopar  ens esperava per acabar de passar la tarda – vespre, fins que arribà l’hora dels adéus i arreveures.