Festa de Nadal a Fràter Barcelona

 

Els amics de Fràter Barcelona, ens trobàrem a l’explanada  de Rio de Janeiro, el dia 18 de Desembre, just davant l’Església de Sant Esteve. El senyor rector, Mn. Emiliano, ens va rebre amb l’amabilitat de sempre, després junt amb la gent de la parròquia compartírem l’Eucaristia, a prop de Nadal, l’Evangeli ens parlava del Naixement de Betlem, Jesús no es fa present entre grans personatges, sinó en una parella senzilla, que es coneix, s’enamora i es casa. Cal que nosaltres acollim, amb la mateixa fe, obertura i amor, que Maria i Josep, l’acció de l’Esperit perquè pugui actuar i fer meravelles en nosaltres.

Més tard, aprofitant el solet que suavitzava les baixes temperatures, salutacions, abraçades i la joia de retrobar-nos, tot baixant xino-xano cap als locals parroquials. Estrenàrem unes petites etiquetes identificatives, ideades per la Jackie per afavorir la interrelació d’uns i altres, sempre hi han persones que venen per primera vegada, o que fa anys que no venien, aleshores  amb el nom es facilita la convivència.

Abans de dinar la Janina ens feu entrar a la màgia de Nadal, com ella sap fer-ho,  primer centrant el tema en un decoratiu rètol que posava ”Nadal serà qualsevol dia de l’any, en que, tractem als altres com a germans”  i després per mitja d’un conte  preciós, convertit en font d’inspiració per una dinàmica, ens feu participar a tots, havien d’escriure en unes cartolines, de diferents formats i colors, una actitud que cadascú intentes practicar especialment els dies de Nadal i deixar-ho incorporat per tot l’any, després el Sr- Ferran Coll ens va llegir totes les actituds que havíem convertit en desitjos particulars.

La Vicenta i un cor format per  les famílies: Baurier, Dones,  García, Fortuño, García i Garcia Ibáñez ens oferiren un recital de nadales, animant-nos a cantar amb ells.

Encara abans de dinar un còmic (alies el bo de Xavi García) ens feu riure de valent amb uns esquetxos graciosos.

Canalons, mandonguilles amb sípia, pastís i torró, tot regat amb aigua, cava, vi i begudes dolces, un dinar de Nadal per satisfer els estómacs.

Un animador social ens va  fer riure a l’hora de la migdiada, amb la col·laboració del Sr. Josep M. Jané.

El Pare Noël, alt i ferm,  acompanyat de dos patges, entraren a la sala, carregats de regals que ens ompliren d’il·lusió.

Seguidament un recital d’acudits a càrrec de espontanis fraterns.

Com final de festa el Duet musical  de Sarrià ens oferiren un recital extens, variat i “xulo”, cançons, velades, nadales, peces per ballar que feren moure la gent fins convertir la sala d’estar en una pista de ball.

Finalment el màgic amic  va  constatar que no tot és el que sembla.

L’hora de dir-nos adéu, i tornar-nos a desitjar unes festes plenes de pau i joia, baixà el teló d’una bonica i entranyable festa de Nadal