EVANGELI JOAN 14, 23-29 diumenge dia 5 de maig

evan-5-5EVANGELI JOAN 14, 23-29 diumenge dia 5 de maig
Jesús li respon:
–Qui m’estima, guardarà la meva paraula; el meu Pare l’estimarà i vindrem a fer estada en ell. 24 El qui no m’estima, no guarda les meves paraules. I la paraula que escolteu no és meva, sinó del Pare que m’ha enviat.
25 »Us he dit tot això mentre he estat amb vosaltres, 26 però el Defensor, l’Esperit Sant que el Pare enviarà en nom meu, us farà recordar tot el que jo us he dit, i us ho farà entendre.
27 »Us deixo la pau, us dono la meva pau. Jo us dono la pau que el món no dóna. Que els vostres cors s’asserenin i no temin. 28 Heu sentit que us deia: «Me’n vaig, però tornaré a vosaltres.» Si m’estiméssiu, us alegraríeu de saber que me’n vaig al Pare, perquè el Pare és més gran que jo. 29 Us ho he dit ara, per endavant, perquè, quan això passi, cregueu.

COMENTARI
Jesús va marxar, però ens va deixar la seva pau i ens va enviar el seu Esperit. Efectivament Ell se’n va anar, però no ens va deixar pas orfes . Ell habita en cada un de nosaltres, el podem sentir en el nostre interior. No esta mort Ell viu dins nostre.
Però que passa que no el sentim? Sovint no el sentim perquè cal l’esforç de voler-lo escoltar i de voler-lo sentir, I com podem aconseguir això?
No és difícil, però requereix una mica del nostre esforç i de la nostra constància. Jesús es fa trobadís en el silenci i en la pregària. No el podem sentir si omplim la nostra vida de sorolls, obstacles i escuses. Sempre anem corrent i dient que no tenim temps per a res. Que ens cal fer doncs?
Per trobar a Jesús hem de ser capaços de parar-nos. Cal dedicar uns minuts al dia al Senyor i posar-nos a la seva presència. Només així podrem endinsar-nos en el silenci de la pregària, la reflexió, la meditació i la contemplació. Només així escoltarem la seva veu i el seu Esperit que habita en nosaltres i Ell ens dirà el que hem de fer!
No tinguem por dels comiats, la nostra vida es plena de canvis i comiats. Cal acceptar-los com una oportunitat per tornar a començar. Repeteixo, No tinguem por Ell està amb nosaltres, camina al nostre costat i ens ha deixat la força del seu Esperit i la seva pau.
I això ens ho hem de creure de veritat!.
Ens ho diu Jesús clarament en aquest evangeli: “Me’n vaig però torno a vosaltres”. Per tant no estem sols, siguem portadors del seu missatge i de la seva pau a tots els qui ens envolten.
Endavant no tinguem por!
isaM. Isabel Paredes

Añadir un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.