Dans Capacitats, més enllà de la dansa

[vimeo http://vimeo.com/68113333 w=640&h=480]

Descripción del proyecto

Dans Capacitats…

És un laboratori creatiu de dansa contemporània obert a persones amb i sense discapacitat, que comparteixen interessos comuns, entre ells el de la dansa.

És un espai, en el que es barregen persones amb capacitats diferents i on es generen processos creatius fruit de la participació de tothom.

És un exemple que demostra que l’art no té límits i es converteix en un mitjà potent que trenca barreres i permet la inclusió social dels col•lectius més vulnerables, com el de les persones amb discapacitat.

És un somni, d’algunes persones que creiem que tothom ha de tenir l’oportunitat de fer allò que li agrada, allò que el fa sentir feliç.

És una experiència per compartir, per gaudir-la, per emocionar-se i que no deixarà indiferent a ningú*

És un pas més enllà que, al ritme de la dansa, permetrà al públic oblidar-se de les discapacitats i descobrir un escenari on cada persona hi posa el seu granet de sorra

Impulsat per Fundació Estany, s’inicia el juliol de 2011 amb la finalitat de crear un espai inclusiu i vivencial en el qual, a través de les dinàmiques de moviment que ens permet la dansa, sorgeixin processos creatius amb finalitats artístiques i socials.

La bona evolució del projecte i la involucració dels participants, ens ha motivat a desenvolupar un espectacle de dansa de qualitat, per poder ser ensenyat al públic i alhora que tingui un contingut social.

La participació de tots i cada un dels membres és voluntària, sense ànim de lucre i amb un únic objectiu: sorprendre gratament a l’espectador, fent-lo gaudir d’un espectacle que vol trencar amb les idees preconcebudes de la discapacitat i la normalitat i que està basat en la inclusió.

QUI SÓM I QUÈ FEM?

El grup està format per nou persones amb possibilitats i realitats diverses però amb un interès comú, la dansa.

Treballem de forma experimental, en un procés creatiu que ens està portant cap a un espectacle de dansa interessant i molt digne, que ens agradaria ensenyar, anomenat “Ballalavida!”.

Som persones amb experiències diferents al món de la dansa però compartim l’amor per aquest art i creiem fermament que pot ser un mitjà d’inclusió social.

Per això, ens agrada el que fem, ens ho passem molt bé i volem que la gent ens conegui i gaudeixi del nostre espectacle.

“BALLALAVIDA!” de Dans Capacitats

“Ballalavida!” és l’espectacle. És la primera creació del grup, que es mostra en públic.

És una invitació a sentir, gaudir i reflexionar en clau poètica vers la societat individualitzada que ens ha tocat viure, fixat en uns patrons rígids i rutinaris.

“Ballalavida!” és una oda al valor de les relacions properes i llunyanes, a les qualitats i imperfeccions humanes, a l’espai que ocupen la creativitat, el joc i les emocions a les nostres vides.

PER QUÈ US NECESSITEM?

Dans Capacitats, compta amb el suport de l’Ajuntament de Banyoles, amb la cessió de l’espai d’assaig i amb el suport de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària.

Tot i així, necessitem el vostre suport per consolidar aquest projecte i aconseguir la seva estrena en públic el proper 20 de juliol.

Amb la quantitat que us demanem, més les aportacions pròpies, podrem confeccionar vestuari, construir elements escenogràfics necessaris i elaborar un DVD per fer difusió del projecte.

En definitiva, per poder sostenir aquest projecte amb tres objectius:

Consolidar el grup de Dans Capacitats

Disposar dels recursos necessaris per l’espectacle «Ballalavida!»

Fer difusió de l’espectacle

Aquest projecte ens enriqueix com a grup, ens ajuda a créixer com a persones, alhora que gaudim mostrant tot el que podem aportar, oferint una visió inclusiva de les persones amb discapacitat intel·lectual. També és una manera d’ensenyar que els espais inclusius són possibles i són enriquidors per a totes les parts, tant per a les persones amb discapacitat intel·lectual, com per a la resta de la població.

Creiem en el projecte i ja s’ha començat a visualitzar els avenços que hem fet. És per això que us necessitem per continuar endavant! Necessitem el vostre recolzament econòmic, doncs de motivació no ens en falta!!

Creiem que amb el nostre projecte, la seva difusió i el vostre suport, fomentarem la inclusió de les persones amb discapacitat, mostrant una visió positiva centrada en les seves capacitats i potencialitats físiques, emocionals i artístiques. El nostre espectacle és una contribució a la consciència social.

És per tots aquests motius, que la vostra col·laboració és fonamental i us necessitem per fer possible aquest somni.

http://www.verkami.com/projects/2612

Añadir un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.