CURSET DE FORMACIÓ (Frater Catalunya i les Illes)

grup nenviat per Maribel_FotorEls passats 16 i 17 de gener es va celebrar al Casal La Salle, de Veciana, amb l’assistència d’una cinquantena de persones, el Curset de Formació que cada any per aquestes dates organitza la Frater de Catalunya i Illes. Es tracta d’un cap de setmana de convivència entre membres de les diferents fraternitats de Catalunya i Illes, tot aprofitant per formar-se en algun tema d’interès que ajudi a créixer.

Concretament, aquest any el tema escollit va ser un tema molt actual i que resulta de molt interès per a molta gent: el Papa Francesc i el seu missatge, a l’Església i al món. El títol era significatiu: “La revolució del Papa Francesc, repercussió a la Frater”.

Així, el matí del dissabte es va aprofitar per treballar alguns textos de Francesc, incidint especialment en dos dels documents programàtics del seu pontíficat, l’Exhortació Apostòlica “L’alegria de l’Evangeli” i la Butlla de convocatòria de l’Any Jubilar de la Misericòrdia, “El rostre de la misericòrdia”.

En aquests textos es desenvolupa el que ell considera essencial per a l’Església en els propers anys, demanant específicament que es treballi el seu contingut fins a integrar-lo en la mentalitat i en el comportament de les diferents comunitats cristianes.

Juntament amb els textos es van anar passant vídeos que mostren com Francesc tracta de viure personalment allò que proposa per a l’Església: se’l podia veure aturant el cotxe per abraçar un malalt, rentant els peus als presos, jugant amb un infant, o en actitud profunda de pregària.

Més tard, a la tarda, es va treballar per grups una dinàmica que va permetre el diàleg i el poder compartir experiències entre tots els participants. Concretament, el punt 24 de “La joia de l’Evangeli” especifica alguns dels trets que haurien de caracteritzar tota comunitat evangelitzadora i missionera. Aquestes actituds són les de “primerear (prendre la iniciativa), involucrar-se, acompanyar, fructificar, i fer festa”. Després de compartir experiències, cadascú va poder sintetizar el seu treball en una expressió anotada en un bonic cor vermell de fusta, que després de ser ofert a l’Eucaristia, va ser lliurat a cada participant.

Abans de sopar, un grup d’Igualada va preparar una pregària de Taizé, que va resultar preciosa i va ajudar a interioritzar i a passar pel cor tot el que s’havia viscut durant el dia.

Finalment, el diumenge, després d’un temps lliure per compartir, es va acabar la trobada amb la celebració de l’Eucaristia i el dinar.

Va ser un cap de setmana intens i aprofitat, que va ajudar a establir veritables vincles d’amistat entre els membre de les diferents fraternitats de Catalunya. Una vegada més, es va poder comprovar com l’entrega als altres, el servei viscut des de la senzillesa i l’afecte, va creant un ambient d’alegria que ho impregna tot, i que fa que la persona que hi ha assistit torni a casa contenta, més lleugera i serena. Es el miracle de la veritable fraternitat.

llsp