Continuen els gestos austers del Papa Francesc

papa_francesc_austeritatContinua la línia del ‘nou Papa, nous costums’ i ara també canviaran alguns ‘hàbits’ dels viatges papals internacionals, com ho demostren els últims preparatius del primer viatge apostòlic d’aquest pontificat, que tindrà lloc del 22 al 29 de juliol amb motiu de la Jornada Mundial de la Joventut de Rio de Janeiro, i que indiquen que el Papa Francesc vol més austeritat i senzillesa.

Redacció, 16 jul. 13

Les notícies han arribat aquests dies per diferents mitjans, des dels habituals rumors vaticans, premsa italiana i de Sud-amèrica, fins i tot de fonts oficials del Govern brasiler, però la Santa Seu noha donat declaracions oficials, potser esperen el proper «briefing» que es durà a terme aquest 17 de juliol, segons informa el portal Religión en Libertad.

Un dels primers canvis el va donar a conèixer l’Agència argentina ‘Télam’ que va informar que el Papa Francesc va demanar un vol sense comoditats especials i va renunciar al llit de l’avió que el portarà a Rio de Janeiro on presidirà la Jornada Mundial de la Joventut.

Així mateix, el diari italià ‘La Stampa’, ha assegurat que el pontífex va demanar a la Secretaria d’Estat que escrivís una carta adreçada a Alitalia per informar que no volia cap luxe especial durant el vol. El que sí que ha acceptat és viatjar assegut a primera classe i no en classe turista com ho feia sempre quan era cardenal.

A més els periodistes es pregunten, per exemple, com serà el menú, si serà més senzill o serviran caviar, fins i tot es desconeix si el Papa sap el preu que paguen els professionals de la informació per anar en el vol papal, que és molt superior al valor comercial, només per tenir tres o quatre preguntes en conferència de premsa amb el Pontífex abans que la resta dels mitjans.

D’altra banda, la premsa italiana ha precisat que l’avió sortirà des de l’aeroport de Fiumicino i no des de Ciampino, com estava previst inicialment, per la intenció del Papa de fer més simples tots els procediments.

També hi ha rumors que les autoritats brasileres ‘haurien comunicat’ que el Papa Francesc va decidir no utilitzar el tradicional ‘papamòbil’ amb vidres blindats i que en canvi es mourà en l’habitual jeep descobert que fa servir durant les audiències generals a la plaça de Sant Pere del Vaticà.

El programa del govern brasiler havia previst un avió per arreplegar dos papamòbils del Vaticà i portar-los a la ciutat de Rio de Janeiro, però segurament no ho faran o en tot cas, els rumors assenyalen que el Papa no el farà servir. Aquesta última decisió, que pot ser llegida com «proximitat pastoral’, té els seus riscos i generarà segurament un desafiament més gran per protegir la seguretat de la autoritat màxima de l’Església Catòlica.

D’altra banda, el Papa s’allotjarà en una habitació comuna a la residència de la Diòcesi de Rio de Janeiro. No obstant això, la premsa brasilera ha informat que aquesta visita apostòlica costarà aproximadament 160 milions de dòlars dels quals el 70% prové d’empreses privades i pelegrins, i el 30% restant de pressupost públic.

 

 flama.inf

Añadir un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *