Claretians de Filipines: “Gràcies per la solidaritat i l’oració”

filipines(Claretians) Després del pas devastador del tifó «Haiyan», s’han rebut les primeres notícies dels missioners claretians de la província de Filipines a través del pare Efrén Limpo, secretari provincial.

Alhora, el superior general dels Missioners Claretians, el pare Josep M. Abella, ha dirigit una carta circular a tota la Congregació, demanant a tots els claretians mobilitzar-se i la solidaritat amb el poble filipí.

El testimoni secretari provincial dels claretians des de Filipines descriu aquesta situació:

«(…) Gràcies per la solidaritat i l’oració. En moments com aquests, sens dubte et sents vulnerable i al mateix temps dolgut per la pèrdua de tantes vides. Les notícies diuen que hi ha més de 10 mil persones mortes, sense explicar els pobles aïllats i encara incomunicats. Crec que trigarà a restablir-se el contacte amb ells atès que no hi ha llum i moltes propietats van ser destrossades pel tifó. Alguns dels llocs segueixen sense electricitat i cobertura.

«A Quezon city estem bé, però les famílies dels nostres seminaristes i germans a Tacloban, Iloilo, Ormoc, Leyte i Cebú han estat víctimes d’aquesta catàstrofe. Estem fent tot el possible per tenir més informació i ajudar-los d’alguna manera. Estem començant a prendre la iniciativa per recaptar fons, a través dels mitjans de comunicació.

«Les darreres notícies que hem rebut ens diuen que el nostre noviciat d’Ormoc ha patit bastant. El sostre sencer del segon pis, on dormien els nostres novicis, va desaparèixer completament, arrencat pel vent. La capella també ha sofert bastantes destrosses. Els nostres novicis i el seu mestre van haver de traslladar-se a la biblioteca del primer pis que ara serveix com a dormitori. Les dues casetes de baix segueixen bé, però el centre pastoral al costat de la nostra casa de missió ha estat destrossat.

«Afortunadament, el pare Rene Manubag CMF estava a Ormoc quan va succeir tot això i ha aconseguit comunicar-se amb el provincial. Ell ens ha enviat les notícies des de la ciutat de Cebu, ja que allí hi ha cobertura telefònica. El pare René ens ha demanat provisions, no només pel noviciat sinó també per a la gent d’Ormoc, doncs hi ha escassetat d’aliments. Segons ens explicava el pare René, només quedava un sac d’arròs en el noviciat i no és suficient per alimentar la gent del poble que demana ajuda i sostre per dormir.

«Reseu per nosaltres i per Filipines. Transmeteu el nostre agraïment a tots els nostres germans (…).»

Font: Catalunya religió

Añadir un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.