BARCELONA – TROBADA DE NADAL FRATERNITAT,  16/12/2018

En els dies propers a la celebració del Nadal, la FRATER de Barcelona organitza cada any, una trobada, per compartir amb malalts, col·laboradors i voluntaris, l’alegria i l’esperança que la festa del Naixement de Jesús, comporta a tot el món de la nostra cultura.

Convocats a la Parròquia Sant Esteve, per participar a l’Eucaristia, anàrem arribant i saludant mentre ens aplegàvem per entrar a l’església.

Tot seguit, més salutacions a dins i fora de l’església i preparar-nos per entrar al local, prèviament engalonat, amb motius nadalencs per celebrar la festa i el dinar.

Alguns amics de fa anys, altres no tant coneguts, però les salutacions de benvinguda ens animaven a sentir-nos tots com una gran família.

Un cop distribuïts a les taules del gran menjador, es va iniciar el que havien preparat. En primer lloc, la Janina, va explicar un conte des de la tarima on presidia un gran Pessebre amb unes lletres que deien: “què és el Nadal per a tú?  El conte feia referència a un matrimoni que tenia un fill i de jove havia marxat de casa seguint un mal camí . Un dia aquest noi tot ambulant per els carrers en un dia a prop de Nadal, va veure una mare i un nen passejant, mirant regals, altres demanant almoines, i els carrers molt il·luminats i adornats. Tot d’una aquest noi va veure què era Nadal , i es va recordar del que els seus pares ja fa anys li havien ensenyat, que sempre tindria un plat a taula. Això era Nadal, l’amor incondicional. Així, acabà el conte amb un perdó i una gran abraçada amb la rebuda del fill,…Resumint: el Nadal ens porta un missatge d’amor i d’esperança

A continuació, unes nenes, filles d’un matrimoni col·laborador a la Frater Festiva,  també varen expressar el què significava el Nadal per els infants. Per elles era estar en família, el rebre i donar regals com a símbol d’aquest amor incondicional. També cantar nadales per recordar el naixement de Jesús.

Es repartiren unes cartolines perquè cadascú dels assistents poguessin expressar el que significava NADAL i  es varen penjar davant del Pessebre. Entre les frasses escrites teníem algunes molt significatives, com per exemple:

– És Nadal, quan acollim. Treballar per un món més just i solidari.

– Nadal és compartir l’amistat, amb la família i els amics. Esperar, escoltar, acompanyar en les petites coses de convivència.

– Nadal és estimar i desitjar la pau.

Tot això i molt més, és Nadal. Cada dia podria ser Nadal , perquè NADAL és l’AMOR

Exposaré el testimoni d’una amiga que es trobava molt sola, amb qui vaig estar al costar durant el dinar i s’expressà d’aquesta manera ja un cop va tornar a casa, per mitjà del wassap:”..he gaudit d’una companyia estupenda, gent meravellosa, ha vingut el Pare Nöel. El dinar molt bò. Ha sigut un dia molt maco per a mi… sóc feliç de veure-hos, una cosa impossible en mi. Al tornar a casa m’he quedat asseguda de pensar tantes coses, les d’avui.  No puc dormir de tantes emocions. Estic al silló on estic sempre, que per cert és on va morir la mama. Penso,…que és un lligam amb ella, a part de que és molt còmode, és un sofà orejero, i estic més feliç que una perdís, aquí sentadeta. Ara ja començaré a moure’m, però fins que no arribi a l’habitació és una excursió per a mi, i hem fa una mandra!!!  Però aniré al llit que les cames m’ho estan demanant que s’inflen molt”….

A la tarda, ens varen acompanyar el grup d’un Casal d’avis que amb el karaoke, interpretaren diverses cançons i una Zarzuela .  Va ser divertit i portaren alegria i humor per riure una mica. No cal dir també el repartiment de regals per el Pare Nöel amb moltes sorpreses.

Tot va estar molt ben preparat, per la Pili i col·laboradors i un dinar a gust de tots. Potser no érem tants com anys anteriors però l’important és anar fent cada any aquesta celebració.

Finalment entre 6 i 7 de la tarda, ja s’acabà, amb l’esperança de poder tornar en altres trobades, ja que després d’aquesta festa, moltes tornàvem a la soledat i a la incomunicació.

Quan el sofriment troba la dolcesa de l’amistat. Quan el cor oblida l’ofensa i sobre el perdó… és NADAL.

La festa no s’ha d’acabar amb un dia. Ara a continuar, amb entusiasme , fent visites i trobades.

Feliç 2019

            Assumpta Codina

16 de desembre de 2018

Un any més la Fraternitat Cristina de persones amb discapacitat (La Frater) es disposa a celebrar el dinar de Nadal amb totes les persones que com a “minus” o col·laboradors tenen relació al llarg de l’any.

Tothom està preparat, disposat a passar un bon dia en companyia d’aquelles persones que s’estimen i que tenen vivències i convivències durant l’any. És una bona manera de començar les festes i finalitzar l’any.

La diada comença amb la celebració de la Santa Missa a la parròquia de Sant Esteve, seguidament, als locals que cedeix la parròquia,  es fan les activitats; cantada de nadales, dinar, repartiment de regals per part del Papà Noel i actuació d’un grup de jubilats.

A destacar el gran clima de germanor entre tots i la incorporació de nous col·laboradors tant a nivell d’atenció als minus com de participar en l’esbarjo i entreteniment.

 Un any més s’ha assolit la programació anual.

Conxi Pérez