Assembla Ordinària de la Zona de Catalunya i les Illes

10 de març de 2018

Casa d’Exercicis de Sarrià, Barcelona.

Una pregària compartida per tots, obri l’Assemblea. El cant  Poble de Déu, poble en marxa;/junts fem camí….,  ens introduí al Salm 116 que marcava el camí cap a Jerusalem.  Prenguérem alè amb les paraules de l’Evageli de Mateu, on Jesús ens diu “ Vosaltres sou la sal de la terra. Si la sal ha perdut el gust, -amb què la tornaríem salada?  Unes pautes  per continuar el camí . El Parenostre i un profund  cant a L’Esperança, van ser el nostre primer pas de l’acte.

En Josep M. Llucià, responsable de la zona, va donar la benvinguda a la gent de les Diòcesis de Tarragona, Vic, Girona, Barcelona i especial esment a tres participants de la Diòcesi de Tortosa, que venien per primera vegada; després presentà les activitats de l’Equip de Zona: contactes amb les diòcesis, visita a les colònies d’estiu, organització del Curs de Formació i de la Jornada Lúdico Festiva. Alguns membres de l’equip assistiren a les convocatòries de l’Equip General. També es presentà la memòria oficial i la econòmica, una mica minsa degut els problemes  generals de disminució de subvencions.

Seguidament  es tractà el tema de les assegurances per a les persones assistents als actes de Fràter, la necessitat i la complexitat alhora de tenir cobert  aquest expedient, no és fàcil, però si que  cal: tenir present  les característiques i trets a remarcar i cada Fràter diocesana adequar-ho.

Es van presentar les jornades Lúdico-festives d’enguany a Manresa per seguir la petja ignasiana.

Seguidament és passa a informa de la situació  del projecte Roma, un projecte  que te en l’horitzó poder  fer una visita a Roma, la darrera setmana de setembre, dedicant un dia i mig al Vaticà, amb possible participació a l’audiència del Papa, i  visites turístiques. Està pensat per  unes 45 persones per viure en fraternitat uns dies a la ciutat eterna, formant un sol nucli.

Després de dinar continuarem el treball, les diòcesis de Tarragona, Vic, Girona i Barcelona comentaren les seves activitats i també alguna novetat,

Es va fer palès que, malgrat les dificultats econòmiques, es van seguint les activitats clàssiques, viscudes amb l’amor fratern que surava a l’ambient.

L’Eucaristia de vigília va cloure l’Assemblea anual de Zona.