Ángel Asurmendi, nou superior de la Inspectoria dels Salesians

(SalesiansÁngel Asurmendi Martínez ha estat nomenat nou superior de la Inspectoria Maria Auxiliadora, amb seu a Sevilla, que inclou les obres selesianes a Catalunya. Succeeix en el càrrec a Cristóbal López, recentment ordenat arquebisbe de Rabat. 

En unes declaracions concedides a la Delegació Inspectorial de Comunicació, Ángel Asurmendi va reconeixer: «El meu primer sentiment ha estat d’una gran por davant el que aquest encàrrec suposa. Por per la tasca i per la responsabilitat en aquesta gran inspectoria i per tot el que porta darrere aquest encàrrec».

I esmentant detalls del seu nomenament, va afirmar: «Ahir vaig tenir ocasió de parlar diverses vegades amb el Rector Major qui va manifestar la seva confiança i la dels germans del Consell General en mi, la qual cosa va anar obrint pas en mi a l’esperança i al realisme d’afrontar l’encàrrec».

«He tingut la sort de rebre la trucada mentre estava acompanyant els germans que feien exercicis espirituals a Solius. El clima d’oració i la Paraula de Déu comentada per Juan José Bartolomé van anar facilitant la interiorització de l’encàrrec. I  en la pregària de laudes de Dijous Sant he pronunciat amb força i convenciment el text de Isaïes: «Ell és el meu Déu i Salvador: confiaré i no temeré perquè la meva força i el meu poder és el Senyor, ell va ser la meva salvació. I traureu aigües amb goig de les fonts de la salvació».

En la seva carta de nomenament, el Rector Major escriu: “Ángel Asurmendi és de sobra conegut per tots en la Inspectoria, especialment pel seu servei com a Vicari Inspectorial en els últims quatre anys. La consulta ha evidenciat, d’altra banda, una mirada molt coincident en molts germans a l’hora de demanar-los que ens ajudessin en aquest discerniment i delicat servei del Rector Major i el seu Consell”. I sentencia: “No em cap dubte que el nou Inspector serà acollit amb afecte, acceptació i generosa resposta d’ajuda i col·laboració per part de tots”.

El recorregut de Asurmendi

Ángel Asurmendi, de 66 anys, va néixer al poble navarrès de Mendavia; després del noviciat, va realitzar la seva Primera Professió religiosa com a salesià en 1971, a Godelleta, València; la seva Professió perpètua va ser en 1980 i, després dels seus estudis eclesiàstics en Martí Codolar, Barcelona, va rebre l’ordenació sacerdotal en 1983, a la casa salesiana de Rocafort, Barcelona; llicenciat en Pedagogia Social i Ciències Eclesiàstiques, ha estat director de Sant Vicenç dels Horts, Barcelona Can Prats i Sarrià.

Entre les seves responsabilitats en l’antiga Inspectoria de Barcelona figuren les de Coordinador de Pastoral i Escoles, conseller Inspectorial, encarregat de Formació, Vicari i Inspector, càrrec que va exercir des de 2008 a 2014. Una vegada creada la nova Inspectoria Maria Auxiliadora, es va traslladar a Sevilla per exercir les funcions de Vicari, tasca que continuarà realitzant fins a assumir oficialment el càrrec d’Inspector, el proper 5 de maig, durant la festa inspectorial que se celebrarà a la casa salesiana de Horta, Barcelona i presidirà el Vicari del Rector Major, Francesco Cereda.

Per Catalunya Religió. Dij, 05/04/2018