50 anys Fràter Tarragona

Les noces d’or: Un regal que no té preu

Els fraterns de Tarragona han fet una gesta valenta, entranyable i plena d’amor. Han celebrat el recorregut  de Fràter per contrades tarragonines des de 1967, quan a la Parròquia de Torreforta el Pare París i la Maria Amenós van posar la primera pedra:  un petit equip que organitzant trobades, mantenint contactes personals, seguien el guiatge del Pare François, fundador de la Fràter, que deia “ no us acontenteu en fer brillar la vostra flama fraterna, apropeu-vos  a les persones que tinguin la flama  mig apagada, reanimeu-les  i s’encendran de nou”,  escampant aquest missatge a persones amb discapacitat i persones col·laboradores, la llum no s’ha apagat mai, és una cadena  que ha arribat fins avui i continua.

Tarragonins i convidats de les altres contrades hem arribat a la Rambla Nova, moments de joia en abraçar persones  que feia anys no veiem,  el caliu del retrobament. Poc a poc  entrarem a la Parròquia de Sant Antoni per compartir la missa d’Acció de Gràcies, oficia pel Sr. Arquebisbe  Jaume Pujol, acompanyat de Mn. Lluís Simón, consiliari actual de Tarragona i de l’Equip coordinador de Catalunya, Mn. Pere Joan Figueras (actual consiliari adjunt) i Mn. Josep Pascual (antic consiliari)..-…. lectures, cants, ofrenes, peticions, …. delicadament preparat perquè tos hi participéssim.

En acabar la missa, en el local de Fràter,  ens convidaren a un selecte aperitiu.

Més tard compartirem un dinar de noces d’or al Hotel SB Ciutat de Tarragona, un nou moment per saludar-nos i dialogar  uns i altres.

Fotografies, pastis, no va mancar de res, també un regal de record amb missatge inclòs:  una llanterna de butxaca ecològica, va sense piles,  quan  no fa llum s’ha de carregar per mitjà de la fricció que genera accionant una palanca, torna haver-hi llum, tot un símbol, quan copsem que un familiar…un amic està en baixa forma, sense llum, una mica  de nosaltres pot revifar la seva llum i Fràter continuen brillant, això vol dir que malgrat les malalties, malgrat les dificultats la llum de l’alegria sempre estarà amb nosaltres, sempre que generem llum.

 Per molt anys tarragonins i moltes gràcies.