Jornades de convivència de Fràter Barcelona

Dies 27-28 de maig de 2017

Casa Claret de Vic

Un grop de fraterns de Barcelona, Sabadell, Igualada, Montcada, i Reixac, Terrassa… participarem en aquestes jornades, ja tradicionals, que s’organitzen cada any per aquestes dates.

Al arribar a Vic és gairebé obligat una visita al mercat, ningú se la perd. Aquest mercat funciona des del segle XII, quan encara no hi havia cases al voltant, era tot una explanada. Avui els edificis que encerclen el mercat  formen la Plaça Major,  és el centre de la vida ciutadana, i l’escenari de tota mena d’actes i  celebracions. Aquets edificis malgrat ser d’estils diversos, guarden una bella harmonia. El centre de la plaça no ha estat mai ni empedrat ni asfaltat, ha mantingut així la seva essència al llarg dels segles cosa que, la converteix en una de les places més singulars del país.

A la tarda del dissabte la Sra. Conxita Pérez, professionalment dedicada a les tuteles personals per persones amb diverses discapacitats funcionals, va exposar diferents aspectes de les tuteles i també de las curateles, aspectes interessants de conèixer, especialment per alguns de nosaltres.

Després d’un generós berenar realitzarem una dinàmica especial “La farmaciola dels primers auxilis”, res semblant a les farmacioles  tradicionals, els materials que hi han ajuden, poc a poc, a viure amb més joia i entusiasme, cal encarar l’estiu amb força.

Per acabar un treball periodístic amb fons reflexiu

Després de sopar pels  futbolers culés: final de la copa del Rei, pels noctàmbuls, passeig per Vic de nit, i pels dormilegues “non-non”.

El diumenge participàrem a l’Eucaristia celebrada per mossèn  Narcís Riba.

Després visita al Museu de l’Art de la Pell. Museu dedicat a les arts decoratives i aplicades de la pell. Aplega una col·lecció centrada en objectes elaborats  totalment o parcialment amb pell. La tipologia de peces  és heterogènia: baguls, paravents, frontals d’altar, arquimeses, cadires, selles,  de muntar, figures per a teatre d’ombres. Totes les peces són d’èpoques diverses i mostren una gran varietat de tècniques de  treball de la pell. Destaquen la tècnica guadamassil (pell de xai daurada i policromada) i l’aplicació cordovà (pell de cabra de gran qualitat).

El museu està ubicat  en el rehabilitat i adaptat edifici del Convent del Carme, on s’hi troba també una excel·lent biblioteca.. Tot el conjunt ha estat cedit a Vic per l’industrial osonenc Andreu Colomer i Mummany,

Un dinar de germanor, l’hora dels adéus i un arreveure feren la cloenda de dos dies  ben aprofitats.